Pelin ohjeet

Sisältö

Pelilauta, noppa, 6 pelinappulaa, 176 Simmottis-korttia ja 395 Kui Vai? -kysymyskorttia 


Pelin tarkoitus 

Pelin tarkoituksena on tutustua Turun kauniiseen kaupunkiin ja sen askarruttaviin tietoihin sekä tarinoihin! Turun Flunkein Valtaaja on seikkailupeli Turun kartalla, jossa kierretään Turun hienoimpia ja kuuluisimpia nähtävyyksiä. 

Pelin ideana on kiertää mahdollisimman monta nähtävyyttä noppaa heittämällä, kulkemalla Simmottis-pisteiden kautta ja vastaamalla nähtävyyksien kohdalla Kui Vai? -kysymyksiin. 


Pelissä on kolmenlaisia kortteja: 

Kui Vai? Uusturkulainen, jossa on helpompia kysymyksiä. Kysymykset ovat tarkoitettu nuorille, ulkopaikkakuntalaisille sekä uusille turkulaisille. 

Kui Vai? Paljasjalkainen turkulainen, jossa on vaikeampia kysymyksiä. Kysymykset ovat tarkoitettu Turussa asuville ja haastetta kaipaaville. 

Simmottis-kortti nostetaan Simmottis-pisteiden kohdalla (mustat pisteet). Kortit tuovat peliin ennalta arvaamattomia käänteitä. 

Ensimmäinen pelaaja, joka kerää kuusi pistettä ja palaa Kauppatorille on Turun Flunkein Valtaaja! 


Pelin kulku 

  1. Kaikki pelaajat tapaavat Kauppatorilla pelin alussa ja lähtevät sieltä kiertämään Turkua ja sen nähtävyyksiä. Valitkaa pelin alussa pelinappulat sekä haluatteko vastata Uusturkulainen- vai Paljasjalkainen turkulainen -kysymyksiin. Vuorot kulkevat myötäpäivään. Sekoittakaa korttipakat ennen pelin aloittamista. 
  2. Nuorin pelaaja aloittaa heittämällä noppaa ja liikkuu nopan silmäluvun verran valitsemaansa suuntaan. Nähtävyyksien kohdalla voi pysähtyä aikaisemmin. Esimerkiksi, jos heität nopalla 6 ja matkaa nähtävyydelle on 3 askelta, voit pysähtyä nähtävyydelle. Tavoitteena on päästä nähtävyyksille, joissa vastataan Kui Vai? -kysymyksiin. Ensimmäisen nähtävyyden saat valita itse. 
  3. Jos pysähdyt mustalle pisteelle (Simmottis-piste), saat nostaa Simmottis-kortin. Jos et suorita Simmottis-kortin tehtävää, joudut palaamaan kolme askelta taaksepäin. Jos Simmottis-kortin käytön jälkeen päädyt seuraavaan nähtävyyteen, saat jatkaa vuoroasi. Kun päädyt mustaan tai valkoiseen pisteeseen, vuorosi päättyy. Yhden vuoron aikana saat nostaa vain yhden Simmottis-kortin. 
  4. Kun pääset nähtävyydelle, pääset vastaamaan Kui Vai? -kysymykseen. Seuraavana vuorossa oleva pelaaja esittää kysymyksen. Mikäli vastaat väärin kysymykseen, siirtyy vuoro seuraavalle ja voit seuraavalla vuorolla vastata uuteen kysymykseen samalla nähtävyydellä. Joudut olemaan nähtävyydellä kunnes saat vastattua oikein. Vastattuasi oikein, kysyjä antaa sinulle kortin, joka kertoo sinulle seuraavan nähtävyyden, johon sinun täytyy seuraavaksi mennä sekä saat heittää noppaa uudestaan. Jos nähtävyys on sama, kuin missä olet, sinulle kävi hyvä tuuri! Säilytä oikein vastattu kysymys itselläsi, se on merkki yhdestä pisteestä. 
  5. Kartalla on kaksi juna-asemaa: Turun Linna ja Turun Rautatieasema. Näiden välillä voit liikkua, jos heität aseman kohdalla nopan silmäluvun 5 tai 6. Voit kokeilla niin monta vuoroa kuin haluat! 
  6. Ensimmäinen pelaaja, joka palaa kuuden pisteen kanssa Kauppatorille on Turun Flunkein Valtaaja!


Onnea peliin!